Kurssit

KOIRAKURSSIT
Kurssit ovat hyvä tapa oppia ja harjoitella oman koiran kanssa muiden saman tyyppisten koirakoiden seurassa Ryhmän tuen lisäksi muiden harjoituksia seuraamalla oppii paljon ja näkee samalla asian ratkaisua myös muista näkökulmista kuin itse oman koiran kanssa. Kurssit käydään aina pienryhmissä jossa on noin 4-6 koirakkoa. Harjoittelun kurssimuotoisuudesta huolimatta ohjaus tapahtuu yksilöllisesti ns.kädestä pitäen jokaisen erityistarpeet huomioon ottaen.

Kurssit kestävät 5 harjoituskertaa ja kirjallisen materiaalin, mikäli jokin kurssi kerta jää välistä on se mahdollista korvata toisella kurssilla. Kurssi ilmoittautuminen on sitova, eikä kurssimaksua palauteta. Kurssin hinta 95e maksetaan ensimmäisellä kurssi kerralla, mielellään korttimaksuna. Kursseja on mahdollista ostaa myös pakettihintaan 3 kurssia 225e. 

 

Alkavat kurssit!
tiitiTi. 9.10 Kaunis Käytöskurssi klo17.30
(Kurssipäivät: 9.10, 16.10, 23.10, 30.10, 6.11.

Ti 30.10 Nose Work klo19
(Kurssipäivät: 30.10, 6.11, 13.11, 20.11,27.11.)

La 10.11. Pentukurssi klo11
(Kurssipäivät: 10.11, 17.11, 24.11, 1.12, 8.12)

Ti13.11 Kaunis Käytöskurssi klo17.30
(Kurssipäivät: 13.11, 20.11, 27.11, 4.12, 11.12)

Kurssit pidetään Kouvolassa Ummeljoella
Kymen Koirapalvelun tiloissa ja lähimaastoissa, ellei muuta mainita. Muutokset kurssipäiviin ja aikatauluihin mahdollisia, niistä ilmoitetaan kaikille kurssi ilmoittautujille ennen kurssin alkua. 

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen kursseille (Klick)


Tai sähköpostilla: kymenkoirapalvelu@gmail.com

AGILITYN ALKEISKURSSIDSC_0923
Kurssilla tutustutaan ja opetellaan agilityesteitä, harjoitellaan ohjaamista ja lajin perustaitoja.  Kurssi sopii kaikentyyppisille karvakorville, koiralta tai ohjaajalta ei vaadita mitään ennakkotaitoja. Tervetuloa mukaan oppimaan hauskaa ja vauhdikasta lajia!

Alkeiskurssi kokoontuu 5krt, jonka jälkeen on mahdollista jatkaa jatkokurssille. Kurssin hinta 95e, sis. kirjallisen materiaalin.

AGILITYN JATKOKURSSIDSC_0961
Agilityn jatkokurssi alkeiskurssin
(tai agilityyn valmistavan kurssin)
käyneille tai muualla jo hieman lajiin tutustuneille. Kokoontuu 5krt, hinta 95e

 

 

AGILITYYN VALMISTAVA KURSSI
Agilityyn valmistavalla kurssilla harjoitellaan
agilityssä vaadittavia taitoja, ren puomisekä aloittamista tukevia tehtäviä, kuten mm. palkkausta, kropanhallintaa ja koordinaatiota, tasapainoa, alustavarmuutta, alastulokontaktien on/off kontakteja, irtoamista, haltuunottoa, objektin kiertämistä, esteille hakeutumista sekä tutustutaan lajiin ja sen vaatimuksiin. Kurssilla opiskellaan myös ohjaamisen perusteita, eri ohjaustekniikoita ja rytmitystä sekä tapoja joilla niitä on mahdollista vahvistaa ilman esteitä.  Kurssilla ei varsinaisesti opiskella esteitä, vaan pääpaino on lajia tukevissa harjoitteissa, jotka nopeuttavat huomattavasti esteiden oppimista sekä lajin aloittamista. Kurssi sopii hyvin niin lajista kiinnostuneille, kuin jo sen aloittaneille, Harjoitukset on mahdollista tehdä myös pennun kanssa. Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

AKTIVOINTIKURSSIflyball
Etsitkö uutta yhteistä harrastusta sinulle ja koirallesi?

Aktivointikurssilla koira pääsee purkamaan energiaa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Aktivointikurssi on hyvä ja hauska tapa päästä kokeilemaan eri lajeja ja aktivointimenetelmiä, löydä juuri teille sopiva laji!

Kurssin viidellä treenikerralla jokaisella käsitellään eri lajia. Kurssilla tutustutaan agilityyn, jälkeen, hakuun, mejään (verijälki), rallytokoon, flyball sekä temppujen koulutukseen ja muuhun aktivointiin. Jokaisesta lajista luodaan kullekin koiralle sopiva harjoitus ja käydään läpi kunkin lajin perusasiat. Muuta aktivointia, sekä erilaisia temppuja opetellaan myös kurssilaisten toiveiden mukaan. Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

SISÄ-AKTIVOINTIKURSSI
Sisä-aktivointikurssi pidetään nimensä mukaisesti sisätiloissa. Kurssilla kokeillaan eri lajeja ja aktivointimenetelmiä joita on mahdollista tehdä koiran kanssa kotioloissa sisällä. Jokaisella kerralla tutustutaan eri aiheeseen, lajiin tai aktivointimenetelmään. Kurssi on hauskaa yhdessä tekemistä koiran kanssa ja sopii kenelle tahansa.Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, hinta 95e

 

JOHTAJUUS KUNTOON!Molarileiri2010 ja kuvat Tuulalta 120-muok
Rakenna terve ja toimiva suhde sinulle ja koirallesi.
Arkielämä on helpompaa, kun koira oppii kuuntelemaan ohjaajaansa ja toimimaan halutun mukaisesti hankalissakin tilanteissa. Kurssilla opetetaan luontaista johtajuutta ihmisen omaa auktoriteettiä vahvistaen. Kurssilla koira palautetaan sille kuuluvalle paikalle ja harmonisoidaan yhteiselonne.

Kurssilla käsitellään arkipäivän tilanteita, joissa saattaa usein ilmetä ongelmia. Opetellaan mm. kaunista hihnakäytöstä, vieraiden ihmisten ja koirien kohtaamista, sekä kieltojen noudattamista. Pyrkimyksenä on oppia ymmärtämään koiran käytöksen syitä, sekä ennaltaehkäisemään ongelmatilanteita. Ohjaus tapahtuu yksilöllisesti, jokaisen eritystarpeet huomioon ottaen.

Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

JÄLKIKURSSI
Jälkikurssi on suunnattu jäljestämisestä kiinnostuneille. Kurssilla voi harjoitella pk-jälkeä (henkilöjälki) tai mejää (verijälki). Kurssi sopii hyvin niin vasta alkajille kuin lajia jos tehneille. Harjoitukset suunnitellaan jokaiselle koiralle yksilöllisesti koirakon taso ja tarpeet huomioiden. Jälki on erinomaista aktivointia, se sopii hyvin kaiken ikäisille ja rotuisille koirille. Nenän käyttö on koiralle luontaista ja hyvin palkitsevaa lajinomaista toimintaa. Kurssille ovat myös tervetulleita jo kurssin käyneet jatkamaan harjoittelua 🙂

Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

KAUNIS KÄYTÖS KURSSIDSC_1337
Kauniit käytöstavat ovat tärkeitä jokaiselle koiralle. Niitä tarvitaan päivittäin, jotta  elämä nyky-yhteiskunnassa olisi mukavaa ja antoisaa niin koiralle, omistajalle kuin lähiympäristöllekin.

Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat parantaa koiran käyttäytymistä ja hioa käytännön taitoja. Opettelemme positiivisin menetelmin miten vahvistaa hyvää käytöstä sekä sujuvaa yhteistyötä. Harjoituksissa otetaan huomioon jokaisen omat toiveet ja tavoitteet koiran käytöksen suhteen. Harjoittelemme mm. kauniita ja hallittuja ohituksia, ihmisten ja koirien kohtaamista sekä tervehtimistä, vapaana pitoa ja luoksetuloa, sekä koiran rauhoittamista eri tilanteissa.

Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

MALTTI ON VALTTIA!
Kurssin päätavoitteena on kasvattaa koiralle lisää malttia, itsehillintää ja rauhoittumiskykyä.  Nämä ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä koiran hallintaa helpottavia taitoja jokapäiväisessä elämässä.

Kurssi on tarkoitettu erityisesti koirille, joilla “menee hieman liian lujaa”. Jos koheltaminen on päivän sana ja hilluminen eri tilanteissa puskee maltillisen käyttäytymisen yli on tämä mainio kurssivalinta. Kurssilla tehdään mielekkäitä harjoituksia sekä opetellaan erilaisia temppuja, jotka valmentavat koiraa hallitsemaan ja malttamaan mielensä kiihdyttävissäkin tilanteissa. Tarkoituksena on saada koira kuuntelemaan eikä koheltamaan, vaan oppimaan että tavoitteeseen pääsee rauhoittumisen kautta. Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

 

METSÄLAJI-KURSSIzora
Metsälaji kurssilla on mahdollista harjoitella

jälkeä (pk-jälki tai mejä)
tai hakua ja
esine-etsintää
.

Kurssilla saa kokeilla kaikkia lajeja tai keskittyä yhteen, jolloin läpi käydään ja opetetaan koiralle lajin perusteet.Kurssille ovat tervetulleita kaiken ikäiset ja tasoiset koirat ja ohjaajat. Kurssin päätavoitteena on mukava yhdessä tekemisen riemu aktivoinnin parissa ja kehittää lajitaitoa ja työskentelyä. Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e.

NOSE WORKnoseworkii
Nose Work on mielenkiintoinen laji hajujen ja etsinnän parissa. Nose   workissa koira etsii eri ympäristöissä opetettua hajua ilmaisten löydön ohjaajalleen. Laji sopii hyvin niin aktivointiin kuin on myös mahdollista hyödyntää arjessa esim. sienien etsinnässä.

Kurssi sopii hyvin monen tyyppisille koirille aktivoinniksi ja mukavaksi yhteiseksi harrastukseksi, jota on mahdollista harjoitella missä vain. Laji sopii kaiken kokoisille ja luonteisille koirille aktivointiin. Koiralta tai ohjaajalta ei vaadita erikoistaitoja, kunhan perushallinta on kunnossa. Nose Workin perusajatuksiin kuuluu, että lajin tulee olla mukavaa tekemistä ja hauskaa sekä ihmiselle että koiralle.  Laji on hyvin tehokas tapa saada energisempikin pakkaus nopeasti väsytetyksi ja tarjoaa koiralle haasteita ongelmanratkaisun ja nenän käytön parissa. Kurssilla harjoitellaan lajin perustaidot hajuerottelun sekä erilaisten etsintöjen parissa. Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

OHITUSKURSSI
Oletko kyllästynyt hihnassa räyhäävään koiraasi? Vetääkö koira sinua perässään kuin rukkasta? Arkaileeko koirasi muiden koirien ohitusta, tai haluaako se syöksyä kaikkien kimppuun? Ohituskurssi on suunniteltu täsmäkurssina kaikille, joilla on ohituksissa ja hihnakäytöksessä parantamisen varaa. Jos yhdessä lenkkeily tuntuu enemmän painajaiselta kuin mukavalta ajanvietteeltä on tämä teille juuri oikea kurssi!

Löydä oma auktoriteettisi koiran kouluttamiseen ja hyödynnä sitä yhdessä positiivisen kouluttamisen kanssa. Kurssilla opit lukemaan koiraasi ja reagoimaan oikein, mitä vaaditaan kauniiseen ja hyvään hihnakäytökseen, sekä onnistuneisiin ohituksiin. Kurssilla käsitellään ohituksien lisäksi koiran elekieltä sekä opitaan ennakoiden puutumaan käytökseen ennen kuin tilanne ehtii räjähtää. Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

 

PENTUKURSSIDSC_1832
Kaiken karvaisille pennuille mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa. Suhteen luominen   omistajan ja koiran välille kannattaa aloittaa jo heti pennusta, tällöin yhteistyöstä tulee sujuvaa ja koulutus tuottaa tulosta myös jatkossa. Löydä yhteinen sävel pentusi kanssa jo heti alusta asti ja yhteiselo
sujuu kuin ”tanssi”.

Kurssilla opetellaan peruskäytöstapoja sekä aktivointia samalla sosiaalistuen. Tärkeässä osassa kurssilla ovat tapakasvatus sekä hyvät käytöstavat. Kurssilla käydään läpi erilaisia arkipäivän tilanteita ja neuvotaan kädestä pitäen oikeat niksit niiden pennutselvittämiseksi. Opettelemme mm. kaunista hihnakäytöstä, ihmisten ja koirien kohtaamista, sekä vapaana pitoa ja koiran hallintaa ilman hihnaa. Harjoitellaan sosiaalista kanssakäymistä, sekä leikkimistä muiden koirien kanssa ja oikeaoppista käsittelyä sekä hoitotoimenpiteitä. Lisäksi opettelemme yhteisen kielen luomista ihmisen ja koiran välille, sekä harjaannutamme koiranlukutaitoa.
Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

 

TEMPPU JA TOTTELEVAISUUSKURSSI33649_1617567448701_4694873_n
Temppu & tottelevaisuus kurssi on pääosin sisällä pidettävä kurssi, jolla pääpaino on koiran kouluttamisen perustaidoissa naksutinta apuna käyttäen. Opetettavat asiat suunnitellaan koirakko kohtaisesti, kurssilla voi keskittyä temppuihin, tottelevaisuusliikkeisiin tai perustottelevaisuuteen liittyviin asioihin. Kurssi on hyvää aktivointia ja hauskaa yhdessä
tekemistä koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille ja ohjaajille.
Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis kirjallisen materiaalin, hinta 95e

 

TOTTELEVAISUUDEN PERUSTEET
Tottelevaisuuden perusteet sopii hyvin niin tokosta,
rallytokosta,kuin pk-  secinoutotottelevaisuuden kouluttamisesta kiinnostuneille. Kurssilla läpi käydään kouluttamisen perusteita, sekä itse liikekokonaisuuksien opettamista. Kurssi sopii niin kotikoirille, kuin myös kokeisiin tähtääville koirakoille.

Kurssilla opetetaan mm. oikea-aikaista palkkaamista sekä eri palkkausmenetelmiä eri tilanteisiin. Harjoittelemme mm. perusliikkeitä ja niiden oikeaoppista työstämistä. Pääpainona kurssilla on oikean mielentilan ja motivaation löytyminen, sekä suoritustekniikan opettaminen pienissä paloissa puhtaaksi ja varmaksi suoritukseksi. Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen materiaalin, hinta 95e

TOTTELEVAISUUDEN JATKOKURSSI10422320_1539906936258548_4178123935625880313_n (1)
Kurssi on suunnattu tottelevaisuuden alkeiskurssin käyneille tai muille perustaidot omaaville. Kurssilla syvennettään osaamista kohti kilpailuliikkeitä, keskitytään koiran mielentilaan ja rakennetaan kokonaisuutta kohti parempaa osaamista ja yhteistyötä. Kurssi sopii hyvin myös koirakoille, joilla ei ole kilpailutavoitteita, mutta haluavat parantaa tottelevaisuutta ja antaa koiralle mielekästä tekemistä.

Kurssi kestää 5 harjoituskertaa, sis. kirjallisen loppupalautteen hinta 95e.

 

Kursseja alkaa myös kysynnän mukaan, soita ja kysy lisää!

Kurssivalikoimamme on erittäin kattava ja laaja!

Koiran peruskurssi:

 • PENTU
 • JOHTAJUUS KUNTOON!
 • KAUNIS KÄYTÖS
 • HALLINTA
 • HALLINTA PRO
 • OHITUS

Koiran maastokurssit:

 • AKTIVOINTI
 • JÄLKI
 • HAKU
 • MEJÄ
 • ESINE-ETSINTÄ

Koiran harrastekurssit:

 • AGILITYYN VALMISTAVA
 • AGILITYN ALKEISKURSSI
 • AGILITYN JATKOKURSSI
 • NOSE WORK
 • TOTTELEVAISUUDEN PERUSTEET
 • TOTTELEVAISUUDEN JATKOKURSSI
 • RALLY-TOKO
 • KÄYTTÄYTYMISKOE (BH)